Την Τρίτη 4 Ιουνίου η Ε’ τάξη -ολοκληρώνοντας τα μαθήματα της φετινής χρονιάς- έφτιαξε glace (παγωτό) στο μάθημα των Γαλλικών και αφού μπήκε στην κατάψυξη, τα παιδιά το δοκίμασαν κι ενθουσιάστηκαν με τη γεύση του. Η συνταγή είναι γαλλική, αν και χρησιμοποιείται και στη χώρα μας για την κατασκευή σπιτικού παγωτού. Οι μαθητές και οι μαθήτριες σας την συνιστούν ανεπιφύλακτα!
Σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή
Για 8 μερίδες:400 ml κρέμα γάλακτος με 30% (ή περισσότερο) λιπαρά250 gr γάλα ζαχαρούχο συμπυκνωμένο .Χτυπάτε την κρέμα στο μίξερ μέχρι να σφίξει, ενσωματώνετε απαλά το ζαχαρούχο γάλα με μια σπάτουλα. Προαιρετικά προσθέτετε βανίλια, τριμμένη κουβερτούρα κλπ. Βάζετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες. Πριν το σερβίρετε, αφήνετε για 20′ να “ξεπαγώσει”. Καλή σας όρεξη και καλό καλοκαίρι!