Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου και Περιβάλλον

Την Τρίτη 2 Απριλίου ήταν η παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου. Το παιδικό βιβλίo στο σχολείο μας το αγαπάμε πολύ, γιατί αποτελεί έναν “φίλο” που μας συντροφεύει προφέροντας μας αγωνία, γέλιο, χαρά, περιπέτεια, γνώση.

Αγαπάμε, όμως, πολύ και το περιβάλλον και γι’ αυτό η ημέρα αυτή αποτέλεσε αφορμή να συνδυάσουμε τις δυο αυτές αγάπες. Στα πλαίσια του σχεδίου δράσης: “Δρω – Ανακυκλώνω – Επαναχρησιμοποιώ: Γιατί ο χρόνος της Γης δεν πρέπει να τελειώσει” που τρέχει για δεύτερη χρονιά στο σχολείο μας, επικοινωνήσαμε με την εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής και συγγραφέα Αγγελική Μαγκλάρα και της ζητήσαμε να έρθει και να μας παρουσιάσει το βιβλίο που έχει γράψει με την Τζένη ΜωραΐτηΦροντίζω το περιβάλλον“.

Η κ. Μαγκλάρα ανταποκρίθηκε πρόθυμα και την ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό. Έκανε μια εποικοδομητική παρουσίαση στα παιδιά των Α’, Β’ και Γ’ τάξεων όπου μέσα από τη συζήτηση ανέδειξε θέματα σχετικά με την ανακύκλωση, τη μείωση σπατάλης φυσικών πόρων όπως το νερό, τη μείωση των απορριμμάτων κ.α. Στη συνέχεια η συζήτηση αποτέλεσε έμπνευση για τη δημιουργία αφισών και πανό από τους μαθητές και τις μαθήτριες με εικόνες και συνθήματα για το περιβάλλον.

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Μήσια Σοφία, Παπαδημητρίου Μαρίζα, Παπαϊωάννου Παναγιώτα, Σπανδώνη Βασιλική, Ευσταθίου Μάτα, Παπαδοπούλου Καλυψώ