Εγγραφές μαθητών/τριών στα Δημ. Σχ. για το σχολικό έτος 2024-25

Εγγραφές μαθητών στην Α΄ τάξη

για το σχολικό έτος  2024-2025

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την αρ. πρωτ: Φ.6/21383/Δ1/28-2-2024 σχετική εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘΑ ,θα πραγματοποιηθούν οι εγγραφές των μαθητών και μαθητριών που φοιτούν για πρώτη φορά στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου  για το σχολικό έτος 2024-2025.

Στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου εγγράφονται οι μαθητές και οι μαθήτριες που γεννήθηκαν από 1-1-2018 έως 31-12-2018.

Την εγγραφή του μαθητή κάνει ο γονέας ή ο νόμιμος κηδεμόνας αυτού. Σε περίπτωση διαζευγμένων γονέων την εγγραφή κάνει αυτός που έχει την επιμέλεια.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά

  1. Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση – Θα την προμηθευτείτε από το Σχολείο.
  2. Βεβαίωση φοίτησης Νηπιαγωγείου – Θα την προσκομίσει υπηρεσιακά το Νηπιαγωγείο.
  3. Επίδειξη βιβλιαρίου υγείας από το οποίο αποδεικνύεται ότι έγιναν τα εμβόλια που προβλέπονται και είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών.
  4. Αποδεικτικό διεύθυνσης μόνιμης κατοικίας  που μπορεί να είναι : συμβόλαιο μίσθωσης ακινήτου,  αντίγραφο φορολογικής δήλωσης Ε1, λογαριασμός ΔΕΗ, ΔΕΥΑΜΒ, σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας. Για τις περιπτώσεις όπου δεν καταγράφεται ειδικώς η διεύθυνση μόνιμης κατοικίας, συμπληρώνεται από τον γονέα/κηδεμόνα: Υπεύθυνη Δήλωση, που χορηγείται από το σχολείο.
  5. Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ) το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε από το σχολείο ή να το βρείτε εδώ :

Το Α.Δ.Υ.Μ. καταρτίζεται και συμπληρώνεται από ιατρούς των οικείων Μονάδων Υγείας του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά ιατρεία κ.λ.π.) ή των Εξωτερικών Ιατρείων των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων ή των ιδιωτών ιατρών συμβεβλημένων με τον Εθνικό Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) ή τον αντίστοιχο ασφαλιστικό φορέα των γονέων και κηδεμόνων ή από ιδιώτες ιατρούς (χωρίς σύμβαση με ασφαλιστικά ταμεία). Οι ειδικότητες των ιατρών που έχουν την δυνατότητα κατάρτισης, συμπλήρωσης και την ευθύνη υπογραφής του Α.Δ.Υ.Μ. είναι παιδίατροι ή γενικοί ιατροί ή, σε ειδικές περιπτώσεις, παθολόγοι. Το ΑΔΥΜ μπορεί να προσκομιστεί έως και την έναρξη των μαθημάτων, τον Σεπτέμβριο 2024.

6.Για τους αλλοδαπούς μαθητές, πιστοποιητικό γέννησης επίσημα μεταφρασμένο ή Ληξιαρχική Πράξη γέννησης, εφόσον έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα.

7.Δύναται η εγγραφή των μαθητών και μαθητριών στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα κατόπιν σχετικής Αίτησης –  Δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους. Όσοι μαθητές και μαθήτριες εγγραφούν στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα έχουν δικαίωμα συμμετοχής και στο τμήμα Πρωινής Ζώνης

Προθεσμία εγγραφών: Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024 έως Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 και ώρες από 09:00 έως 12:30 καθημερινά κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στα τηλέφωνα 2421072374

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για τους μαθητές με ελληνική ιθαγένεια ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ προσκόμιση πιστοποιητικού γέννησης. Το σχολείο αντλεί τα απαιτούμενα στοιχεία αυτόματα από Πληροφοριακό Σύστημα διασυνδεδεμένο με το Εθνικό Δημοτολόγιο.

Στα συστεγαζόμενα σχολεία τα δικαιολογητικά εγγραφής της Α΄ τάξης συγκεντρώνονται από τις Διευθύνσεις των σχολείων. Η κατανομή των μαθητών σε τμήματα γίνεται ισομερώς αλφαβητικά και ανά φύλο από επιτροπή που αποτελείται από εκπαιδευτικούς των συστεγαζόμενων σχολείων.

Αδέλφια μαθητών που φοιτούν στο ίδιο ή σε συστεγαζόμενο δημοτικό σχολείο, εξαιρούνται της ανωτέρω διαδικασίας.