Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2024

Στις 7 Φλεβάρη 2024 ήταν για φέτος η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day), μια ημέρα που αποτελεί πάντα αφορμή για το σχολείο μας να ενημερωθούμε για θέματα που άπτονται των κινδύνων από τη χρήση του Διαδικτύου, αλλά και πώς να προστατευτούμε από αυτούς για να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τα όσα θετικά έχει να μας προσφέρει το εργαλείο αυτό.

Αρχικά δηλώσαμε συμμετοχή και το σχολείο μας έγινε ενεργός υποστηρικτής της ημέρας αυτής. Στη συνέχεια και συγκεκριμένα στις 7 Φλεβάρη η Στ’ τάξη του σχολείου συμμετείχε διαδικτυακά στη διαδραστική παρουσίαση του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, της οποίας το σύνθημα για φέτος ήταν: “Ευγένεια στο Διαδίκτυο”.

Στο μάθημα της Πληροφορικής γίνονται όλο το μήνα του Φεβρουαρίου δραστηριότητες που στοχεύουν στο νόημα της ημέρας αυτής.

Αξιοποιείται το υλικό από το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς διαδικτύου, πραγματοποιούνται βιωματικές δράσεις μέσα από τις οποίες γίνονται αντιληπτοί οι κίνδυνοι που μπορεί να προκύψουν αλλά και οι τρόποι που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάτι αρνητικό που μπορεί να συμβεί κατά την ενασχόλησή μας με το Διαδίκτυο. Επιπλέον, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Ε’ και Στ’ τάξεων χωρίστηκαν σε ομάδες και αποτύπωσαν στο χαρτί τις ιδέες τους για ένα ψηφιακό παιχνίδι που θα περνάει τα μηνύματα αυτά.

Περνάμε το μήνυμα της φετινής ημέρας: περιμένουμε από τους άλλους να είναι ευγενικοί, αλλά φερόμαστε κι εμείς με σεβασμό κι ευγένεια στον κόσμο του Διαδικτύου, όπως άλλωστε και στον πραγματικό κόσμο.