Υλοποίηση καθαρισμού ακτής στον Άναυρο με την ALL FOR BLUE

Την Τρίτη 23 Μαϊου οι Α’ και Δ’ τάξεις του σχολείου πήγαν στην περιοχή του Αναύρου όπου και πραγματοποίησαν καθαρισμό από απορρίμματα ενός μέρους της παραλίας της περιοχής.

Η δράση υλοποιήθηκε στα πλαίσια του σχεδίου που εκπονείται στο σχολείο μας: «Δρω – Ανακυκλώνω – Επαναχρησιμοποιώ: γιατί ο χρόνος της Γης δεν πρέπει να τελειώσει» και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την All For Blue. Η All For Blue είναι μια περιβαλλοντική μη κερδοσκοπική οργάνωση, με διεθνείς δράσεις, αμιγώς εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Σκοπός της είναι η προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος και η ενημέρωση για τα πλαστικά μιας χρήσης και τρόπους αποφυγής τους. Αρχικά έγινε μια ενημέρωση από την υπεύθυνη της οργάνωσης, η οποία στη συνέχεια μας εξόπλισε με όλα τα απαραίτητα υλικά για την ατομική προστασία των μαθητών/τριών κατά τη διάρκεια του καθαρισμού. Στη συνέχεια έλαβε χώρα η συλλογή των απορριμμάτων. Όταν αυτή ολοκληρώθηκε τα απορρίμματα ζυγίστηκαν (συλλέχθηκαν 11 kg απορριμμάτων και μεγάλη ποσότητα αποτσίγαρων) και έγινε η διαλογή τους σε ανακυκλώσιμα υλικά και μη.

Ο οργανωμένος καθαρισμός της ακτής υλοποιήθηκε με σκοπό να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά και να αντιληφθούν την αξία της εθελοντικής προσφοράς.

Ευχαριστούμε πολύ την εκπρόσωπο της All For Blue Μαρία Ράπτη για τη συνδρομή.

Το άρθρο για τη δράση στον επίσημο ιστότοπο της οργάνωσης:

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί: Μήσια Σοφία ΠΕ86, Ευσταθίου Μάτα ΠΕ70, Σπανδώνη Βασιλική ΠΕ70, Αριστείδου Δέσποινα ΠΕ71

348356501_583512890548543_4836066358287885313_n

Εικόνα 1 από 9