Εβδομάδα Κώδικα 2022 – Codeweek 2022 – Α’, Β’ Γ’ τάξεις

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού είναι μια πρωτοβουλία βάσης που έχει ως στόχο να κάνει τον προγραμματισμό και τον ψηφιακό γραμματισμό προσιτό σε όλους, με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, όλες οι τάξεις του σχολείου μας κατά τη διάρκεια του μαθήματος της Πληροφορικής, συμμετείχαν στη δράση αυτή.

Η φετινή δραστηριότητα που εφαρμόστηκε στις Α’, Β’ και Γ’ τάξεις είχε πρωταγωνιστή το Beebot, το ρομποτάκι μελισσούλα που ανέλαβε χρέη ξεναγού και οδήγησε τους επισκέπτες μιας πόλης στα διάφορα σημεία – αξιοθέατα: “Το Beebot γίνεται ξεναγός! – Beebot becomes a tour guide!”.

Τα παιδιά έπρεπε να σχεδιάσουν τον κατάλληλο αλγόριθμο που θα οδηγούσε το Beebot στην κάθε φορά θέση-στόχο. Στη συνέχεια το beebot αναλάμβανε να τον εκτελέσει.

Το διαφορετικό για φέτος ήταν ότι υπήρξε και συνεργασία με το μάθημα των αγγλικών, γιατί η απαραίτητη ορολογία που χρησιμοποιήθηκε για την ξενάγηση ήταν στα αγγλικά.

Τα παιδιά τα κατάφεραν περίφημα και εξάσκησαν έτσι την αλγοριθμική και υπολογιστική τους σκέψη. Πάνω απ’ όλα, όμως, διασκέδασαν χρησιμοποιώντας το χαρούμενο αυτό ρομπότ!!